Om oss

OM OSS
Et bredt tilbud av trelast og byggevarer til det profesjonelle byggemarkedet

Birkeland Bruk AS er en moderne bedrift med variert virksomhet, og tilbyr et bredt utvalg av trelast til det profesjonelle byggemarkedet. Hovedbasen vår er i Kvås i Lyngdal, i nordre del av Lyngdal kommune, på grensen til Hægebostad. Her skjer forskjellige typer produksjon, og her finnes hovedlageret vi distribuerer byggeplass-leveringer fra.

Kontakt
HISTORIEN VÅR
En familiebedrift med lange tradisjoner

Virksomheten startet i 1908 og ble drevet på tradisjonelt vis med sag og høvleri – i tillegg til en mølle, både for eget bruk og for nabolaget.

Da neste generasjon, sønnen Petter Birkeland, overtok tidlig på 1930-tallet utviklet det seg  til en større kommersiell bedrift.

I 1945 ble anlegget lagt i ruiner i brann.Tredje generasjon i eierstolen, Rune Birkeland overtok i 1987. Ekspansjonen har fortsatt.

PEFC-sertifisert
Birkeland Bruk er PEFC-sertifisert

Vi er stolte av å kunne si at vi er PEFC-sertifisert, noe som vil si at vi oppfyller strenge krav til skogforvaltning og bærekraftige praksiser.

Det som gjør sertifiseringen spesielt verdifull, er at alle ledd i hele verdikjeden må være sertifisert for at kjeden ikke skal være brutt.

Sertifiseringen tilsier at vi bruker skogen på en måte som gagner oss alle i dag, samtidig som det sikrer mulighetene for kommende generasjoner.